Skogsbrynets förskola

i Ronneby/Kallinge

Skogsbrynets förskola är en del av TP Förskolor AB. Den ligger belägen mellan Ronneby och Kallinge. Förskolan har åldersindelade avdelningar, 3 stycken med barn i åldern 3-5 år och 4 stycken med barn i åldern 1-3 år.

Hos oss brinner vi för rörelse och hälsa vilket blir vår profilering från ht -24. Den kommer att genomsyra hela förskolan och vårt arbete inom hållbar utveckling. Vi tycker också att leken är viktig. Där får barnen möjlighet att använda sin fantasi och de lär sig mycket genom att leka, både i den fria leken och den planerade. Vi har skogen som närmsta granne som vi vistas mycket i.

Maten på vår förskola

Det livslånga lärandet får energi och näring genom måltiden. Lust, glädje och social samvaro ska prägla den pedagogiska måltiden på TP:s förskolor. På Skogsbrynet har vi vår egen kock Åse som lagar mat till alla barn och pedagoger. Maten lagas från grunden. Åse är med bland barnen och äter. Det blir fina pedagogiska matdiskussioner under måltiderna.

Vår lärmiljö

Vår stora fina gård är stimulerande och pedagogiskt utformad med gott om utrymme för fysiska aktiviteter och fritt lekande. Förskolans läge, i direkt anslutning till ett stort naturområde, ger fantastiska möjligheter till upptäckande, utforskande och lärande.

Förskolan är byggd med högt ställda krav på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet, med barnen och deras utveckling i fokus. Samtliga materialval är miljövänliga och hållbara över tid, med en arkitektur som är anpassad efter platsen och dess omgivningar.

Varmt välkomna till oss!

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med oss på Skogsbrynets förskola?

Rektor
Maria Petersson
073-966 87 45
maria.petersson@tpforskolor.se

Skolchef
Acki Tunbrå
annkatrin.tunbra@tpforskolor.se

Avdelningar:
Lingonet: 070-554 53 72
Blåbäret: 072-148 37 42
Kotten: 073-966 87 41
Svampen: 072-148 37 45
Stenen: 072-148 37 46
Granen 072-148 37 49
Stubben 073-966 87 23

Ansök till Skogsbrynets förskola

Är du intresserad av att söka förskoleplats på Skogsbrynets förskola eller någon av TP Förskolors andra förskolor i området? Ansökning till förskolan sker via kommunens hemsida. Tryck på knappen nedan för att läsa mer.

Våra andra förskolor i Ronneby

Vi har inga andra förskolor i Ronneby.