Skogslundens förskola

i Österåker

Skogslundens förskola som är en del av TP Förskolor AB ligger i Österåker kommun nära både natur och hav i Skärgårdsstad. Vi har fem avdelningar, två för de yngre och tre för de lite äldre barnen. Huset är i två plan där de yngsta är på nedre plan och de äldre på det övre planet.

Vi är Reggio Emilia inspirerade med inriktning natur och Hållbar utveckling. Förskolan är Sveriges första certifierade passivhus förskola och därav har vi ett medvetet ekologiskt tänkande. Varje avdelning har ett eget litet växthus och en pallkrage där vi följer växternas årshjul.

Förskolan Skogslunden är byggd på en stor och lummig skogstomt med stora härliga gårdar. Byggnaden, som är ritat av Bleck arkitektur, smälter mycket bra in i denna härliga omgivningen. Med sedumtak och solfångare går det inte att ta miste om dess ekologiska budskap.

Skogslundens yttre och inre miljö är utformad utifrån inspiration från förskolor i Reggio Emilia, Italien. Även organisationen av verksamheten är utformad efter idéer därifrån. Med gemensamma ytor samt en öppen och ljus planlösning sätter vi barnens delaktighet och egna val i fokus, vilket är det främsta pedagogiska uppdraget i Reggio Emilias förskolor.

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med oss på Skogslundens förskola?

Ansök till Skogslundens förskola

Är du intresserad av att söka förskoleplats på Skogslundens förskola eller någon av TP Förskolors andra förskolor i området? Ansökning till förskolan sker via kommunens hemsida. Tryck på knappen nedan för att läsa mer.

Våra andra förskolor i Österåker