Strandbackens förskola

i Södermalm

Strandbackens förskola är en del av TP Förskolor AB, som ligger i hörnet av Tantolunden på Södermalm Stockholm. Där barnen erbjuds utevistelse i naturen och närområdets alla parklekar.

Strandbackens förskola är en liten och gemytlig förskola som har plats för 26 barn i åldrarna 1–5 år fördelade på två hemvister, Bojen och Jollen. Öppettiderna styrs utifrån vårdnadshavarnas behov med en ramtid mellan kl. 6.30–18.30. Vi serverar hälsosam lunch från ett cateringföretag samt serverar mellanmål och frukt på eftermiddagen.

Hos oss på Strandbackens förskola möts ni av ett arbetslag som trivs tillsammans och som hela tiden arbetar systematiskt för att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid det personliga mötet och arbetar aktivt med förhållningssättet hos både barn och vuxna.

Som pedagoger på Strandbackens förskola vill vi vara medforskare och inspiratörer samt ge barnen utmaningar. Vår miljö på förskolan ska utmana och stimulera till lek och lärande. Då lek är barnens verktyg att uppleva, bearbeta och förstå sin omvärld. Därav betonar vi lekens betydelse i en stimulerande miljö, som ständigt är i förändring, där ges barnen möjlighet utifrån var och ens förmåga att utveckla alla sina sinnen.

Välkommen till oss på Strandbacken!

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med oss på Strandbackens förskola?

Rektor
Sandra Karlsson
Telefon: 072-148 37 44

Skolchef
Ulrika Frisk

Placeringsansvarig
Lotta Wallenqvist
Telefon: 08-758 37 80

Avdelningar
Bojen 073-966 87 89
Jollen 070-204 60 43

Ansök till Strandbackens förskola

Är du intresserad av att söka förskoleplats på Strandbackens förskola eller någon av TP Förskolors andra förskolor i området? Ansökning till förskolan sker via kommunens hemsida. Tryck på knappen nedan för att läsa mer.