Margretelunds förskola

i Täby Kyrkby

Margretelunds förskola, som är en del av TP Förskolor AB, är en mindre förskola med för närvarande tre avdelningar.

Vårt arbetssätt och pedagogik

Vi är medforskande vuxna som lär tillsammans med barnen och vår utbildning utgår från barnets och barngruppens behov, utveckling, intresse och lärande. I vårt arbete lägger vi stor vikt vid att fånga barnens nyfikenhet, främja kamratskap och betona respekt för varandra. Genom olika koncept behandlar vi värdegrundsfrågor och implementerar hela likabehandlingsplanen, som inkluderar respekt för olikheter, att vi värnar om vår miljö, natur och om varandra.

Margretelunds förskola utgår från TP:s värdeord LEK (lekfullhet, engagemang, kunskap). Leken är central i vår verksamhet där barnets bästa står i fokus. Vi vill att alla barn ska få ta del av en utbildning som är utformad utefter deras individuella förmågor där deras tankar, funderingar och önskningar ses som stora tillgångar.

Tyra som digitalt verktyg

Som komplement i utbildningen använder vi oss av det digitala verktyget Tyra där vi bland annat dokumenterar barnens lärande. Det är också en kommunikationskanal mellan förskola och hem. Genom Tyra får vårdnadshavarna en inblick i förskolans utbildning och kan samtala med barnet hemma om det barnet varit med om på förskolan

Maten på vår förskola

Vi äter hemlagad mat som vår kock Malin lagar åt oss på Odens Förskola.

 

Välkommen till oss på Margretelund!

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med oss på Margretelunds förskola?

Ansök till Margretelunds förskola

Är du intresserad av att söka förskoleplats på Margretelunds förskola eller någon av TP Förskolors andra förskolor i området? Ansökning till förskolan sker via kommunens hemsida. Tryck på knappen nedan för att läsa mer.